Followers

aku dan diri ku..

aku adalah aku. aku suka conteng menyonteng. kalau boleh setiap masa aku ingin menyonteng. tak kesah laa apa yang ada. asalkan boleh untuk ku conteng. aku suka orang menilai hasil contengan aku. kalau boleh, suatu hari nanti, aku nak semua orang baca dan nilai, betapa bernilainya hasil contengan ku ini. peace no war.. hehe =)

Tuesday, February 2, 2010

fatamogana cinta - 6

sambungan..

****************

aku menoleh. ku rasa kan ade sesuatu memandang ku dengan tajam. ku pandang ke skrin computer. dan ku toleh sekali lagi setelah ku kenal pasti siapa yang memandang ku.

"eh.. awak dah lama ke kat sini?" soal ku sedikit tinggi. ada mata yang memandang ku.
"a'ah," jawabnya tanpa rasa bersalah.
"awak baca email saya ke?"
"yer, dari tadi lagi.. saya ingat awak tak kesah." dia tersenyum. aku mendengus, memprotes.
"awak tak marah kan?" katanya sambil tersengih menampakkan gigi-gigi nya yang putih tersusun.
"awak....." aku mula meninggikan suara. tapi ku lihat semua mata tertumpu ke arah ku kerana aku sedikit bising.
"awak marah ke? tak kan?" soalnya separuh berbisik.
"hmmmm," hanya itu yang mampu aku jawab ketika itu. sakitnya hati ku waktu tu, hanya tuhan je yang tahu. ku rasakan privasi ku di ganggu. ish, mamat ni nak kena lempang dengan aku. tapi ia hanya berlegar diruang minda.
"email tadi, yang bermadah pujangga, yang siap ade frame gambar-gambar smile tu, email yang diforwardkan, kan?"
"awak lagi.."
dia menyeringai ketawa.
"kenapa?"
aku mencebik. "takde keje lain ke selain ganggu orang?"
"ada,"
"dah tu, kenapa masih kat sini? pegi laa buat keje." aku seolah-olah mengarahnya dalam nada yang cukup lembut. kerana di sini, suara ku cukup terbatas untuk di tinggi kan.
"awak tak jawab lagi soalan saya,"
ish.. apa lagi mamat ni.. aduhai...
"yer.. email dari kawan," aku menjawab sambil menahan geram yang terbuku di hati.
"hehehe, tak de apa-apa laa. boleh forwardkan pada saya tak?"
ish dia ni.. tadi baca, sekarang nak plak. ni dah lebih ni.. aku memang panas telinga ni. ku pandang dia dengan menyinga.
"ehh, awak marah ke? jangan laa marah. saya ni boring je. ni haa, temankan kawan tengah balas email kat awek dia. jangan laa marah saya, kesian saya boring,"
eh, boleh plak dia buat muka kesian kat sini. aduhai.
"yela-yela. bak sini email nak forward."
"terima kasih wak... baik awak." dia memuji. membuatkan aku tersenyum. lelaki memang macam ni. bermulut manis.

****************

bersambung..

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete